a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Miért a Panda Bölcsőde?

Kedves Szülők!

Elérkezett az idő, hogy gyermekükkel együtt megtegyék az első fontos lépést az elválás, önállósodás hosszú útján és a kisgyermek közösségbe kerüljön. Bizonyára sokat töprengtek azon, mi lenne a legjobb megoldás gyermekük számára, hogy életének ezt a szakaszát könnyedén, boldogan élje meg. Szeretnénk döntését megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk magánbölcsődénket, a még közösségbe nem járó gyermekek szüleinek, és minden szülőnek, aki egy vidám, biztonságos, nyugodt szigetet keres gyermeke számára.

Miért előnyös a Panda Bölcsőde, mint első közösség?

A kisgyermek életében az első három életév, az első közösség szerepe kiemelkedően fontos, hiszen az első kötődések, a korai szocializáció időszaka meghatározó szereppel bír a gyermek későbbi személyiségfejlődésében. A kisgyermek ebben az életszakaszban a legsérülékenyebb testileg, lelkileg egyaránt, erősen függ a felnőttől. A gondozónő, óvónő személyisége kulcsfontosságú. A gyermek életének ebben a szakaszában alakul ki az “ÉN tudat” az “ÉN kép”, indul meg a gyermeki öntevékenység és önállóság kibontakozása, szociális kapcsolatok fejlődése.

Valljuk, hogy ennek a fejlődési folyamatnak az elősegítése a gyermekek egyéni sajátosságainak és eltérő képességeinek figyelembe vétele és tiszteletben tartása kis létszámú közösségben valósítható meg legsikeresebben.

Miért fontos számunkra a rendszeres orvosi, védőnői felügyelet?

Minél kisebb a gyermek, annál nagyobb a fertőződés veszélye. Célunk az egészségmegóvás, a gyerek egészséges fejlődésének segítése. Orrszívás, párologtatás, sóoldat használata napi munkánk része.

Mi az a sószoba, és mitől jobb az a bölcsi, ahol a gyerekek rendszeresen játszanak benne?

Egy olyan külön erre a célra kialakított sóhomokozó a bölcsődénkben, ahol a gyermekek immunrendszere játék közben erősödik, illetve bizonyítottan hatékony a hiperaktivitás tüneteinek mérséklésében, a felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák, asztma, szénanátha kezelésében.

A sószobában eltöltött idővel nem csak egészségesebbek lesznek a csemeték, de a fertőzések és betegségek is megelőzhetőek.

A sószoba menüben bővebben olvashat a só gyógyító és terápiás hatásairól.

Miért tartjuk fontosnak a fokozatos, folyamatos beszoktatást?

A szülő jelenléte biztonságot jelent a gyermeknek és megkönnyíti az új környezethez való alkalmazkodást. A beszoktatás első napjaiban közösségünkben a szülő végzi a gondozási műveleteket, melyet fokozatosan vesz át a gondozónő, óvónő. A gyermek és gondozónője, óvónője között fokozatosan kialakul ki az érzelmi kötődés, amely segíti a beilleszkedést. Mindeközben a szülő megismeri nevelési elveinket, módszereinket, eszközeinket és gyermek-közösségünket, így nyugodt szívvel bízza ránk gyermekét. Számunkra fontos a gyermek otthoni szokásainak megismerése, a család életritmusának (érkezés, távozás) szem előtt tartása, hisz a családi nevelés kiegészítőjeként munkánk csak így lehet sikeres.

Miért előny, ha a gondozó néni, óvónéni, “pótnagyi”?

Azért mert így nem csak elméletből, de tapasztalatból is ismeri a gyermekkor szakaszainak életkori sajátosságait. Nevelési módszereinek eszköztára gazdag, nevelési helyzetekben gyermekre szabottan mindenre van megoldása, ami a gyermek fejlődését segíti, előre viszi.

Miért előnyös a családias kis létszámú közösség?

Kis közösségben könnyebb a beilleszkedés és ``leválás`` az édesanyától. A gyermek hamarabb fordul kortársai felé, könnyebben alakul ki gyerek-gyermek közötti barátság. Kisebb létszámú közösségnél lecsökken a fertőző betegségek száma, könnyebben megvalósítható az egyéni fejlesztés, több figyelem jut a kicsik egyéni igényeire. A nagyobb gyerekek hamarabb megismerik a segítőkészség, empatikus odafordulás fontosságát, ami mindennapjainkban ragyogóan működik.