Szülők ajánlásai

"Két és fél évet jártunk a Pandába. Sajnos elröppent az idő, kislányom azóta már iskolás, de mind a mai napig szeretettel, mosollyal emlékszik Magdi nénire és Ildi nénire a két angyalra, aki elmondhatatlan odaadással, elhivatottsággal és mérhetetlen mennyiségű szeretettel tanítgatta, terelgette őt. Akkoriban volt egy kis lelkifurdalásom, mert a munkahelyen napközben nem nagyon jutott eszembe a gyermekem és azt gondoltam rossz anya vagyok. De rájöttem, hogy nem erről volt szó, hanem olyan jó helyen, biztonságban, szeretetben tudhattam Zsófit, hogy ennél megnyugtatóbbat nem is találhattam volna. Örök hálám a bölcsi néniknek! Nincs rá szó, mennyire köszönöm Kincsetek-Virágotok nevében is!"

Sztojka Edina

"A mostmár négy éves, óvodás kisfiam örökre kedves élményeket szerzett a Panda Bölcsődében. Három évig járt a Pandába és felszabadultan, önbizalommal telve lépett tovább az óvodába. A Panda Bölcsődében mind emberileg, mind pedig szakmailag olyan támogató közegre találtunk, amely remekül kiegészítette a családunkban fontosnak tartott értékeket és nevelési elveket."

Szabó Orsi

"A fiam már iskolás, de amikor elmegyünk a bölcsi mellett, mindig felkiált: "itt játszottunk a kertben"! Szerintem ennél nem kell több értékelés :)"

Kiss Mónika

"Olyan helyet kerestem a kicsi számára, ahol kiegyensúlyozott légkörben, egyéni odafigyelésben, őszinte szeretetben részesülhet. Hosszas utánajárás után választottam a Pandát elsősorban a gondozók személyisége, hozzáértése, odaadása miatt, amelyet az első pillanatban éreztem. Másodsorban a bölcsöde otthon-íze fogott meg, azon kívül a gyönyörű környezet, a hegyi levegő, a kert és nem utolsó sorban a jó megközelíthetőség. Mindig hálás leszek a Pandának azért a szép két évrét, amit Csillus náluk tölthetett, köszönöm!"

Németh Bea

"Panda bölcsi,de rég is volt! Soha nem felejtjük el az itt eltöltött két gyönyörű évet!Egy életre hálás leszek azért amit itt kapott a kisfiam Magdi nénitől és Ildi nénitől.Azt a mérhetetlen szeretetet,az odafigyelést,a korosztályának és tudásának megfelelő rengeteg foglalkozást,az ünnepeket,műsorokat...Hálás vagyok,ahogy egyengették ezeket a kicsiket és biztonságos,családias környezetet biztosítottak nekik mint testileg mint lelkileg...és nem utolsó sorban "előkészítették" őket az óvodai életre,hogy könnyedén,probléma mentesen, mosolyogva tudjanak beilleszkedni. Köszönjük Magdi néni és Ildi néni! az Egri család"

Tóth Enikő

"Amikor annak idején bölcsődét kerestünk, a kislányunk a Pandát választotta. Mi, kicsit szorongó, elsőgyerekes szülők persze aggódtunk, de a Panda családias, otthonos légköre, Magdi néni, Ildi néni és Borika szakértelme és odafigyelése mindannyiunkat átsegített az elválás nehézségein. Azóta is hálás szívvel és szeretettel gondolunk a Pandára és a mai napig gyakran emlegetjük a bölcsiben szerzett szép élményeket. "

Csehi Viktória

"Csupa szeretet, egyénre szabott gondoskodás! Kislányunknak a néptánc és a torna is bejött. Mi két évig jártunk oda. Bátran ajánlom ezt a bölcsit mindenkinek!"

Sáfár Orsolya

"Zalán és Tamara együtt jártak ide és mi is szívesen emlékszünk vissza az itt eltöltött két évre! Tamara nagyon sokáig emlegette hogy kár hogy át kellett mennie oviba, a Pandát jobban szerette! Miután 4 éves lett muszáj volt menni de még nagyon szívesen maradtunk volna... mi is köszönünk mindent Magdinak és Ildinek!"

Iványi Kriszta

"Kisfiam mindig is egy visszahúzódó, félénk kisgyermek volt, ezért félve terveztem, hogy bölcsődébe adva, visszamegyek dolgozni. Mikor az állami bölcsődét felkerestük, Marci sajnos képtelen volt beilleszkedni, beleszokni az idegen környezetbe, amihez hozzájárult az is, hogy az intézmény alkalmazottai egyáltalán nem is próbálkoztak vele megszerettetni a közösséget. Marci teljesen megváltozott, ingerült lett, nyűgös, sírós az amúgy életvidám és kedves kisfiú. Ezek után sok helyet felkerestünk, de amikor a Panda bölcsőde kapuján beléptünk, azonnal éreztük, hogy ez lesz az igazi. Az első néhány nap nagyon nehéz volt, de Magdi néniék határtalan szeretete, nyugalma és szakértelme rövid idő alatt Marcinak olyan biztonságot és támaszt nyújtott, hogy elfelejtette a régi szörnyű élményeket. Nem telt bele két hónap és Marci már szeretett óvodába járni. Az óvónénik itt olyan szeretettel és odafigyeléssel bántak minden gyermekkel, hogy a mai napig hálát adunk a sorsnak, hogy ide vezérelt minket. "

Evers Krisztina

Sószoba

Sószoba a Panda Bölcsiben:

 

2014.01.01-től nyitott meg az intézményünkben a sószoba adományokból és adó 1 %-okból, melyekért nagyon hálásak vagyunk, köszönkük a támogatást!

 

sószoba a XII. kerületben a Panda bölcsődében 

 

A sóterápiáról:

 

A sószoba kialakítása során természetes parajdi kősót használtunk. A parajdi kősóra jellemző, hogy a nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek jelenléte okozza a sótömbök szürkés színét. A parajdi sótömbök másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a felületük porózus, így nagy aktív felülettel rendelkeznek. A sótömbök felületéről a sórészecskék könnyen a légtérbe illetve onnan a légutakba jutnak. Ezt a folyamatot segíti elő a sófalba épített ventilációs rendszer mely óránként 100 m3 levegőt áramoltat át a sótömbök felületén. Ezen típusú sószoba kialakításával az ún. száraz sóterápiát valósítjuk meg. A sószobában a gyerekek aktív időtöltés közben (ének, torna) élvezhetik a sóterápia pozitív hatásait, s vidáman játszadozhatnak a parajdi sóörleménnyel feltöltött „somokozóban” is. A sórészecskék a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező öngyógyító funkcióit stimulálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sóterápia alkalmazásával növelhető a szervezet általános fizikai és biokémiai állapota, melynek hatására javul a perifériás keringés, erősödik az immunrendszer. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.

 
A sóterápia az alábbi légúti problémák esetén ajánlott:
 
 
Panda Bölcsőde XII. kerület
 

A terápia eredménye: 

 
 
 
sószoba Panda Bölcsőde 12. kerület 
 
 

A negatív ionok gyógyító hatása: 

 

A sóterápia másik kiemelten fontos szerepe a negatív ionok gyógyító hatásában rejlik. A negatív töltésű ionok egészségesek, erősítik immunrendszerünket, teljesítő- képességünket, jó hatással vannak az idegrendszerre, lelki egyensúlyra. Hatásmechanizmusa: Mint a világon minden általunk ismert anyag – így a só is – atomokból áll. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, amelyek a mag körül rendeződnek és az atomburkot alkotják. Ionnak nevezünk minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés elektronja van. Ha egy ionnak túl kevés elektronja van, továbbiakat vonz magához, hogy a hiányt egészen egyszerűen kiegyenlítse. Ezt pozitív töltésű ionnak nevezzük. Ha egy ionnak túl sok elektronja van, akkor túl akar adni rajtuk, ezt negatív töltésű ionnak nevezzük.Egy normál lélegzetben körülbelül egyforma mennyiségű pozitív és negatív töltésű ion található. A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak egészségünkre, a pozitív ionok ellenben károsak. A negatív töltésű ionok legnagyobb koncentrációját a tengernél, a magas hegységekben és az erdőkben, továbbá vízeséseknél és folyómedreknél találjuk. Azonban a legtöbb helyen légzésünk már nemcsak, hogy nincs egyensúlyban, hanem túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió (elektroszmog) vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. Azonban a városban általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza. Az ember naponta átlagosan 90.000 liter levegőt lélegez be. Az orrunkban és légcsövünkben lévő nyálkahártya sótartalmú váladékanyagot tartalmaz, amely – mint ahogy időközben már kiderült – a lélegzetben található pozitív ionok egy részét negatív ionokká tudja átalakítani.
 
 

Színterápia:


 
 
A sószobában színterápiát is alkalmazunk, mely során a színek gyógyító, stimuláló hatásait használjuk ki. A színek gyógyító és közérzetjavító hatása megsokszorozódik a színterápia használatával. Pótolja az elveszett energiát, javítja a memóriát és az ellenállóképességet, oldja a stresszt, enyhíti az emésztési panaszokat, élénkít, frissít, fiatalít. A színterápia harmóniát teremt lelkünkben, és nyugalmat hozhat számunkra.
 
A színek gyógyító hatásai:

Mellékhatások és ellenjavallatok:

 

A haloterápiának kevés, ritkán tapasztalható mellékhatása van. Egyes betegek a kúra elején torokkaparást, fokozott köhögést tapasztalhatnak, ez azonban természetes, a légutak tisztulási folyamatának része, amely során a só által feloldott, hosszú idő alatt lerakódott szennyeződések távoznak a tüdő legmélyebb régióiból is. Ezek a mellékhatások a lerakódott szennyeződések és kórokozók távozásával elmúlnak. Előfordulhat a bőr viszketése, illetve szemérzékenység, ilyenkor a kúrák gyakoriságát csökkenteni kell.

Az alábbi esetekben a terápia nem javasolt:
  • Tuberkolózis
  • Lázas állapot
  • Heveny gyulladásos megbetegedések
  • Fertőző betegségek
  • Magas vérnyomás II-III stádiuma
  • Súlyos szívelégtelenség 

A mellékhatások és ellenjavallatok tekintetében kérje ki háziorvosa véleményét! 

 

Sószoba alkalmazása:


 

A sószobát heti minimum 1-3 alkalommal, alkalmanként 30-45 percre ajánlott használni.
 
 

Panada bölcsőde | Orbánhegy | 2019 | Created by Netlife