Szülők ajánlásai

"Két és fél évet jártunk a Pandába. Sajnos elröppent az idő, kislányom azóta már iskolás, de mind a mai napig szeretettel, mosollyal emlékszik Magdi nénire és Ildi nénire a két angyalra, aki elmondhatatlan odaadással, elhivatottsággal és mérhetetlen mennyiségű szeretettel tanítgatta, terelgette őt. Akkoriban volt egy kis lelkifurdalásom, mert a munkahelyen napközben nem nagyon jutott eszembe a gyermekem és azt gondoltam rossz anya vagyok. De rájöttem, hogy nem erről volt szó, hanem olyan jó helyen, biztonságban, szeretetben tudhattam Zsófit, hogy ennél megnyugtatóbbat nem is találhattam volna. Örök hálám a bölcsi néniknek! Nincs rá szó, mennyire köszönöm Kincsetek-Virágotok nevében is!"

Sztojka Edina

"A mostmár négy éves, óvodás kisfiam örökre kedves élményeket szerzett a Panda Bölcsődében. Három évig járt a Pandába és felszabadultan, önbizalommal telve lépett tovább az óvodába. A Panda Bölcsődében mind emberileg, mind pedig szakmailag olyan támogató közegre találtunk, amely remekül kiegészítette a családunkban fontosnak tartott értékeket és nevelési elveket."

Szabó Orsi

"A fiam már iskolás, de amikor elmegyünk a bölcsi mellett, mindig felkiált: "itt játszottunk a kertben"! Szerintem ennél nem kell több értékelés :)"

Kiss Mónika

"Olyan helyet kerestem a kicsi számára, ahol kiegyensúlyozott légkörben, egyéni odafigyelésben, őszinte szeretetben részesülhet. Hosszas utánajárás után választottam a Pandát elsősorban a gondozók személyisége, hozzáértése, odaadása miatt, amelyet az első pillanatban éreztem. Másodsorban a bölcsöde otthon-íze fogott meg, azon kívül a gyönyörű környezet, a hegyi levegő, a kert és nem utolsó sorban a jó megközelíthetőség. Mindig hálás leszek a Pandának azért a szép két évrét, amit Csillus náluk tölthetett, köszönöm!"

Németh Bea

"Panda bölcsi,de rég is volt! Soha nem felejtjük el az itt eltöltött két gyönyörű évet!Egy életre hálás leszek azért amit itt kapott a kisfiam Magdi nénitől és Ildi nénitől.Azt a mérhetetlen szeretetet,az odafigyelést,a korosztályának és tudásának megfelelő rengeteg foglalkozást,az ünnepeket,műsorokat...Hálás vagyok,ahogy egyengették ezeket a kicsiket és biztonságos,családias környezetet biztosítottak nekik mint testileg mint lelkileg...és nem utolsó sorban "előkészítették" őket az óvodai életre,hogy könnyedén,probléma mentesen, mosolyogva tudjanak beilleszkedni. Köszönjük Magdi néni és Ildi néni! az Egri család"

Tóth Enikő

"Amikor annak idején bölcsődét kerestünk, a kislányunk a Pandát választotta. Mi, kicsit szorongó, elsőgyerekes szülők persze aggódtunk, de a Panda családias, otthonos légköre, Magdi néni, Ildi néni és Borika szakértelme és odafigyelése mindannyiunkat átsegített az elválás nehézségein. Azóta is hálás szívvel és szeretettel gondolunk a Pandára és a mai napig gyakran emlegetjük a bölcsiben szerzett szép élményeket. "

Csehi Viktória

"Csupa szeretet, egyénre szabott gondoskodás! Kislányunknak a néptánc és a torna is bejött. Mi két évig jártunk oda. Bátran ajánlom ezt a bölcsit mindenkinek!"

Sáfár Orsolya

"Zalán és Tamara együtt jártak ide és mi is szívesen emlékszünk vissza az itt eltöltött két évre! Tamara nagyon sokáig emlegette hogy kár hogy át kellett mennie oviba, a Pandát jobban szerette! Miután 4 éves lett muszáj volt menni de még nagyon szívesen maradtunk volna... mi is köszönünk mindent Magdinak és Ildinek!"

Iványi Kriszta

"Kisfiam mindig is egy visszahúzódó, félénk kisgyermek volt, ezért félve terveztem, hogy bölcsődébe adva, visszamegyek dolgozni. Mikor az állami bölcsődét felkerestük, Marci sajnos képtelen volt beilleszkedni, beleszokni az idegen környezetbe, amihez hozzájárult az is, hogy az intézmény alkalmazottai egyáltalán nem is próbálkoztak vele megszerettetni a közösséget. Marci teljesen megváltozott, ingerült lett, nyűgös, sírós az amúgy életvidám és kedves kisfiú. Ezek után sok helyet felkerestünk, de amikor a Panda bölcsőde kapuján beléptünk, azonnal éreztük, hogy ez lesz az igazi. Az első néhány nap nagyon nehéz volt, de Magdi néniék határtalan szeretete, nyugalma és szakértelme rövid idő alatt Marcinak olyan biztonságot és támaszt nyújtott, hogy elfelejtette a régi szörnyű élményeket. Nem telt bele két hónap és Marci már szeretett óvodába járni. Az óvónénik itt olyan szeretettel és odafigyeléssel bántak minden gyermekkel, hogy a mai napig hálát adunk a sorsnak, hogy ide vezérelt minket. "

Evers Krisztina

Miért a Panda Bölcsődét válassza?

Kedves Szülők!


 

Elérkezett az idő, hogy gyermekükkel együtt megtegyék az első fontos lépést az elválás, önállósodás hosszú útján és a kisgyermek közösségbe kerüljön. Bizonyára sokat töprengtek azon, mi lenne a legjobb megoldás gyermekük számára, hogy életének ezt a szakaszát könnyedén, boldogan élje meg.

 

Szeretnénk döntését megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk magánbölcsődénket, a még közösségbe nem járó gyermekek szüleinek, és minden szülőnek, aki egy vidám, biztonságos, nyugodt szigetet keres gyermeke számára.

 

 

Miért előnyös a Panda Bölcsőde, mint első közösség?

 

A kisgyermek életében az első három életév, az első közösség szerepe kiemelkedően fontos, hiszen az első kötődések, a korai szocializáció időszaka meghatározó szereppel bír a gyermek későbbi személyiségfejlődésében. A kisgyermek ebben az életszakaszban a legsérülékenyebb testileg, lelkileg egyaránt, erősen függ a felnőttől. A gondozónő, óvónő személyisége kulcsfontosságú. A gyermek életének ebben a szakaszában alakul ki az "ÉN tudat" az "ÉN kép", indul meg a gyermeki öntevékenység és önállóság kibontakozása, szociális kapcsolatok fejlődése.

 

 

Valljuk, hogy ennek a fejlődési folyamatnak az elősegítése a gyermekek egyéni sajátosságainak és eltérő képességeinek figyelembe vétele és tiszteletben tartása kis létszámú közösségben valósítható meg legsikeresebben.

 

 

 

 

Miért fontos számunkra a rendszeres orvosi, védőnői felügyelet?


Minél kisebb a gyermek, annál nagyobb a fertőződés veszélye. Célunk az egészségmegóvás, a gyerek egészséges fejlődésének segítése. Orrszívás, párologtatás, sóoldat használata napi munkánk része. 

 

Mi az a sószoba, és mitől jobb az a bölcsi, ahol a gyerekek rendszeresen játszanak benne?

 

Egy olyan külön erre a célra kialakított sóhomokozó a bölcsődénkben, ahol a gyermekek immunrendszere játék közben erősödik, illetve bizonyítottan hatékony a hiperaktivitás tüneteinek mérséklésében, a felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák, asztma, szénanátha kezelésében. 

A sószobában eltöltött idővel nem csak egészségesebbek lesznek a csemeték, de a fertőzések és betegségek is megelőzhetőek.

A sószoba menüben bővebben olvashat a só gyógyító és terápiás hatásairól. 

 

 


Miért tartjuk fontosnak a fokozatos, folyamatos beszoktatást?

 


A szülő jelenléte biztonságot jelent a gyermeknek és megkönnyíti az új környezethez való alkalmazkodást. A beszoktatás első napjaiban közösségünkben a szülő végzi a gondozási műveleteket, melyet fokozatosan vesz át a gondozónő, óvónő. A gyermek és gondozónője, óvónője között fokozatosan kialakul ki az érzelmi kötődés, amely segíti a beilleszkedést. Mindeközben a szülő megismeri nevelési elveinket, módszereinket, eszközeinket és gyermek-közösségünket, így nyugodt szívvel bízza ránk gyermekét.
 

 

Számunkra fontos a gyermek otthoni szokásainak megismerése, a család életritmusának (érkezés, távozás) szem előtt tartása, hisz a családi nevelés kiegészítőjeként munkánk csak így lehet sikeres.

 

Miért előny, ha a gondozó néni, óvónéni, "pótnagyi"?

 


Azért mert így nem csak elméletből, de tapasztalatból is ismeri a gyermekkor szakaszainak életkori sajátosságait. Nevelési módszereinek eszköztára gazdag, nevelési helyzetekben gyermekre szabottan mindenre van megoldása, ami a gyermek fejlődését segíti, előre viszi. 

  


Miért előnyös a családias kis létszámú közösség?

 


Kis közösségben könnyebb a beilleszkedés és  "leválás" az édesanyától. A gyermek hamarabb fordul kortársai felé, könnyebben alakul ki gyerek-gyermek közötti barátság. Kisebb létszámú közösségnél lecsökken a fertőző betegségek száma, könnyebben megvalósítható az egyéni fejlesztés, több figyelem jut a kicsik egyéni igényeire. A nagyobb gyerekek hamarabb megismerik a segítőkészség, empatikus odafordulás fontosságát, ami mindennapjainkban ragyogóan működik.

 

 

Panada bölcsőde | Orbánhegy | 2019 | Created by Netlife