Szülők ajánlásai

"Két és fél évet jártunk a Pandába. Sajnos elröppent az idő, kislányom azóta már iskolás, de mind a mai napig szeretettel, mosollyal emlékszik Magdi nénire és Ildi nénire a két angyalra, aki elmondhatatlan odaadással, elhivatottsággal és mérhetetlen mennyiségű szeretettel tanítgatta, terelgette őt. Akkoriban volt egy kis lelkifurdalásom, mert a munkahelyen napközben nem nagyon jutott eszembe a gyermekem és azt gondoltam rossz anya vagyok. De rájöttem, hogy nem erről volt szó, hanem olyan jó helyen, biztonságban, szeretetben tudhattam Zsófit, hogy ennél megnyugtatóbbat nem is találhattam volna. Örök hálám a bölcsi néniknek! Nincs rá szó, mennyire köszönöm Kincsetek-Virágotok nevében is!"

Sztojka Edina

"A mostmár négy éves, óvodás kisfiam örökre kedves élményeket szerzett a Panda Bölcsődében. Három évig járt a Pandába és felszabadultan, önbizalommal telve lépett tovább az óvodába. A Panda Bölcsődében mind emberileg, mind pedig szakmailag olyan támogató közegre találtunk, amely remekül kiegészítette a családunkban fontosnak tartott értékeket és nevelési elveket."

Szabó Orsi

"A fiam már iskolás, de amikor elmegyünk a bölcsi mellett, mindig felkiált: "itt játszottunk a kertben"! Szerintem ennél nem kell több értékelés :)"

Kiss Mónika

"Olyan helyet kerestem a kicsi számára, ahol kiegyensúlyozott légkörben, egyéni odafigyelésben, őszinte szeretetben részesülhet. Hosszas utánajárás után választottam a Pandát elsősorban a gondozók személyisége, hozzáértése, odaadása miatt, amelyet az első pillanatban éreztem. Másodsorban a bölcsöde otthon-íze fogott meg, azon kívül a gyönyörű környezet, a hegyi levegő, a kert és nem utolsó sorban a jó megközelíthetőség. Mindig hálás leszek a Pandának azért a szép két évrét, amit Csillus náluk tölthetett, köszönöm!"

Németh Bea

"Panda bölcsi,de rég is volt! Soha nem felejtjük el az itt eltöltött két gyönyörű évet!Egy életre hálás leszek azért amit itt kapott a kisfiam Magdi nénitől és Ildi nénitől.Azt a mérhetetlen szeretetet,az odafigyelést,a korosztályának és tudásának megfelelő rengeteg foglalkozást,az ünnepeket,műsorokat...Hálás vagyok,ahogy egyengették ezeket a kicsiket és biztonságos,családias környezetet biztosítottak nekik mint testileg mint lelkileg...és nem utolsó sorban "előkészítették" őket az óvodai életre,hogy könnyedén,probléma mentesen, mosolyogva tudjanak beilleszkedni. Köszönjük Magdi néni és Ildi néni! az Egri család"

Tóth Enikő

"Amikor annak idején bölcsődét kerestünk, a kislányunk a Pandát választotta. Mi, kicsit szorongó, elsőgyerekes szülők persze aggódtunk, de a Panda családias, otthonos légköre, Magdi néni, Ildi néni és Borika szakértelme és odafigyelése mindannyiunkat átsegített az elválás nehézségein. Azóta is hálás szívvel és szeretettel gondolunk a Pandára és a mai napig gyakran emlegetjük a bölcsiben szerzett szép élményeket. "

Csehi Viktória

"Csupa szeretet, egyénre szabott gondoskodás! Kislányunknak a néptánc és a torna is bejött. Mi két évig jártunk oda. Bátran ajánlom ezt a bölcsit mindenkinek!"

Sáfár Orsolya

"Zalán és Tamara együtt jártak ide és mi is szívesen emlékszünk vissza az itt eltöltött két évre! Tamara nagyon sokáig emlegette hogy kár hogy át kellett mennie oviba, a Pandát jobban szerette! Miután 4 éves lett muszáj volt menni de még nagyon szívesen maradtunk volna... mi is köszönünk mindent Magdinak és Ildinek!"

Iványi Kriszta

"Kisfiam mindig is egy visszahúzódó, félénk kisgyermek volt, ezért félve terveztem, hogy bölcsődébe adva, visszamegyek dolgozni. Mikor az állami bölcsődét felkerestük, Marci sajnos képtelen volt beilleszkedni, beleszokni az idegen környezetbe, amihez hozzájárult az is, hogy az intézmény alkalmazottai egyáltalán nem is próbálkoztak vele megszerettetni a közösséget. Marci teljesen megváltozott, ingerült lett, nyűgös, sírós az amúgy életvidám és kedves kisfiú. Ezek után sok helyet felkerestünk, de amikor a Panda bölcsőde kapuján beléptünk, azonnal éreztük, hogy ez lesz az igazi. Az első néhány nap nagyon nehéz volt, de Magdi néniék határtalan szeretete, nyugalma és szakértelme rövid idő alatt Marcinak olyan biztonságot és támaszt nyújtott, hogy elfelejtette a régi szörnyű élményeket. Nem telt bele két hónap és Marci már szeretett óvodába járni. Az óvónénik itt olyan szeretettel és odafigyeléssel bántak minden gyermekkel, hogy a mai napig hálát adunk a sorsnak, hogy ide vezérelt minket. "

Evers Krisztina

Célunk, feladataink, elveink

Célunk:


Gondtalan és felejthetetlen közösségi esztendők nyújtása az idejáró apróságoknak és szüleiknek. A gyermekek személyiségének harmonikus- sokoldalú fejlesztése.

 

 

 


Feladataink:

Értelmi, érzelmi, szociális fejlesztés.

Kiemelt szerepet tulajdonítunk:

- A játéknak, játékosságnak. Kisgyermek korban a játék a gyermek legfejlesztőbb és legfontosabb alapvető tevékenységformája

- A mozgásnak

- Mozgásszükséglet, mozgásigény maximális biztosításának

- Koordinációs, kondicionális képességek tervezett, céltudatos fejlesztésének

- Vízhez szoktatásnak

- Preventív lábboltozat és tartásjavításnak

- Önállóságra nevelésnek

- Egészséges étkeztetésnek

- Óvodai és a családi nevelés összehangolásának

 

 

Elveink a nevelésről:

 

Közösségünk családias, a gyermekek életkori és egyéni sajátosságait maximálisan szem előtt tartjuk. Gyermekközpontú nevelésünk egyéni, sokoldalú, harmonikus fejlesztésen alapul. A gyermekek szeretete, személyiségének tiszteletben tartása és elfogadása elengedhetetlen. Minden gyermeket segítünk abban, hogy megtalálja a helyét közösségünkben. Segítjük őket abban, hogy minél több sikerélményt éljenek át, a kudarcélményt pedig megtanítjuk kezelni. Fontos eszköz a játék, a játékosság, amely áthatja közösségi életünk mindennapjait.

 

 

 

Tervezett tevékenységformák, fejlesztés


Gyermekek személyiségének, képességeinek fejlesztése, egymásra épülő tervezett céltudatos folyamat. A tervezett foglalkozások témaköreit évszakok és ünnepek köré csoportosítjuk. 

 

Fejlesztést játékba ágyazottan játékosan megfelelő módszerekkel és eszközökkel érjük el, ismerve a bölcsődés, óvodás korú gyermekek életkori sajátosságait, érettségét. 

 

A foglalkozásokhoz séták, autóbuszos kirándulások, kulturális programok kapcsolódnak pl. állatkert, bábszínház, stb.

 

 

 

Tervezett tevékenységformák

 

Katica csoport (kicsik)

 

- Mese, vers

- Mondókázás, ének

- Firka, ismerkedés az eszközökkel, eszközhasználattal

- Pöttömtorna

 

 

 

Maci csoport (nagyobbak)

 

- Környezetünk megismerésére nevelés

- Mese, vers

- Gyermektorna

- Ének, zene

- Kreatív foglalkozás (rajzolás, festés, mintázás, stb.)

 

 

 

Fakultatív programok

 

A gyermekek számára tartalmas szolgáltatások szervezésével tesszük színvonalasabbá közösségi életünket, melyet a szülők igényeinek, a gyermekek érettségének, érdeklődési körének figyelembe vételével alakítunk ki. Ezek pl.

- Vízhez szoktatás (nyáron)

- Törptorna (kisebbeknek)

- Gyermektorna (nagyobbaknak)

- Bábelőadások, kirándulások szervezése

- Zeneovi 

Panada bölcsőde | Orbánhegy | 2018 | Created by Netlife